Bananpaj med hassel nötter
200 g smör/margarin
5 dl mjöl
1 dl socker
2 dl cornflakes
100 g hassel nötter
2 bananer
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Häll i cornflakes i en bunke. Krossa lite, men inte så det blir smulor. Häll i socker och mjöl. Rör om. Häll i smöret i smeten och knåda den. Men inte för mycket så det blir en kakdeg utan halv deg och halv smuldeg.
Ta fram en rund form och lägg i halva deg i formen så det täcker den helt. Låt den ligga kvar. Under tiden lägg i hassel nötter i mixer och mixa lite. Haka bananer i runda ringar.
Lägg första bananer på deg runt så det täcker men med lite mellan rum vid kanten. Häll i hassel nötter mixen. Det ska täcka hela formen.
Lägg resten av degen över. Den här gången ska det se ut som smuldeg som du sprider över hela formen. Sätt i ugnen i 20 - 30 min.
Klart!
Servera med vaniljsås eller vaniljgrädde.
Smaklig måltid!

No comments:
Post a Comment